Regntankar?!

Jag låter alla höra min gälla beklagan över regnet, det är som om själva gud eller what so ever som finns ovan molnen slängt av sig sin blöja och kissat rätt över Sveriges framsida. Jag har så innerligt försökt att vara positiv och praktisera det där med att ?det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder? men jag har tröttnat. Jag har varit ihärdigt optimistisk i mina försök, jag har hoppat barfota i överfulla ler- och vattennpölar, jag har krängt på mig regnstället tidigt på morgonen på väg till bussen, jag har till och med masat mig ut för att motionera bort några av de där tröstätarkalorierna, I ÖSREGN och jag har tröttnat!

Jag börjar bli novemberdeppig i juli, då är det illa...Hör Jocke Bergs gnällmesiga röst blandas med väderprognosen utifrån vardagsrummet och tänker ?hur skall jag överleva denna vinter med min mentala hälsa i behåll??

07.07.25


Idag var...

jag...

image18

och det lilla kattskrället...

image19

ute och tittade på min trädgård, som faktiskt är vackrast precis nu.

image20


Ekdalagården avd. Sjövik

Nu är det arbete som gäller, upptar många timmar av mitt liv för tillfället. Och visst är det okej, det är bättre än jag kunnat föreställa mig, jag trivs bra på Ekdalagården, avd. Sjövik. Visst, ibland känns det tungt att släpa sig upp ur de fluffiga täckena och drömmarna, men när jag väl är på jobbet är det alltid varma och snälla människor som tar emot mig med samma påstående/fråga, vareviga dag "du dricker inte kaffe eller?!" och jag ler och säger lite småbarnsligt "nej, det har jag inte lärt mig än".
   Alltid får man någon söt och värmande kommentar från nogon av de gamla, ibland är det "å, ni jobbar så hårt, jag är så tacksam för att jag har det så bra!" och trots att man får höra det tio gånger till under dagen (på grund av obefintligt närminne) så värmer det, ibland är det "så trevligt det är att känna en annan människa, får jag hålla din hand?" och jag säger "ja, visst får du det" samtidigt som hjärtat snörps till där till vänster. Anledningen till att jag trivs så bra är att det faktum att man kan hjälpa en annan människa är som balsam för själen (kliché, men vad fan, det passar så bra).
   Men när jag kommer hem är jag trött och min dagliga tupplur har blivit oumbärlig. Själen blir trött av att arbeta med gamla sjuka människor. Man ger så mycket av sig själv på jobbet att eremitlivet lockar mer än någonsin när man sticker nyckeln i låset därhemma. Det tar lite energi varje gång man får frågan "var är mamma, jag lägntar efter min mamma" eller var gång man får höra "jag vill dö, det hade varit lika bra om jag fick slippa". Och det gör faktiskt ont att se in i ett par inte längre seende ögon och det enda man ser är en oerhörd smärta och tankar och minnen som lossar från sina bojor...det är väl det som kallas demens. Det är det som är mitt jobb numera.