Träd.

Många undrar varför jag tycker så mycket om träd.

"Varje gång du känner dig vilsen och förvirrad, tänk på träden, på hur de lever sitt liv. Tänk på att ett träd med stor krona och korta rötter blir omkullvräkt av första bästa vindpust. Inuti ett träd med för långa rötter och för liten krona rinner saven med stor möda. Rötter och krona måste växa sig jämnstora. Du måste befinna dig både inuti och ovanför tingen samtidigt. Bara så kan du ge dig själv skugga och värn, bara så kan du under den rätta årstiden täcka dig med blommor och frukt.
Och när du står inför ett vägskäl i livet och inte vet vilken väg du ska välja, låt inte slumpen avgöra.
Sätt dig ner och vänta. Andas lugnt och förtröstansfullt som du gjorde den dag du kom till världen. Låt ingenting störa dig. Vänta och vänta igen. Stanna upp i tystnad och lyssna till ditt hjärta. När det sedan talar till dig, res dig och gå dit det leder dig."

Tack så mycket Emelie för att du fann denna fina text.


image29

image30

Upp- och nedvända världen?

Förra veckan
image27

Denna veckan
image28

Nödrim.

Mörk, jävligt mörkt.
Ån flyter faktiskt utanför mitt fönster.
Snart piper det i vareviga björk,
årstiderna fäljer än så länge sitt mönster.

Att plast är det dödaste materialet, är vi överens om.
När farmor Dagmar gifte sig var plasten inte född.
Kom hit, snälla någon, kom
jag känner mig på substitut övergödd.

Hallelulja talar inte till mig.
Är av vänskap märkt för livet.
Är kärlek till för alla, inget jag kan svara dig.
Kom bara ihåg, vän, ta inget för givet.

Lite klagan.

Jag skall inte hänge mig åt haranger med ilska gentemot vädret. Bara en ynka mening gällande detta skall få plats, här och i mitt medvetande. Det regnar, ja det gör det, detta gör mig lite ledsen eftersom jag trodde att det skulle sluta, stackars krokusar.

Jag gör inte mycket nu. Letar efter min Mars Volta-cd som jag gärna skulle vilja pryda min cd-hylla med. Men den är borta. Jag funderar över att jag gärna hade stannat kvar på Angereds Teater några veckor till, det  var givande och jag blev glad. I natt drömde jag att jag befann mig i ett gammalt dataspel, närmare bestämt Age Of Empires, mycket underligt då jag inte spelar dator. Det var en konstig dröm, jag hade hand om en hord med får och en hydda byggd av pinnar och ris.

"Och att våga hoppas på nåt fint är att skjuta sig i huvudet..." - Utan Personlig Insats.

Så sant så.