En vacker dag!

Maste bara meddela att dagen som idag har förflutit har varit magnifikt vacker. En lang radda bilder publiceras inom kort! Jag sitter här pa HBLA, var trevliga besöksskola, är seg i kolan och torr i käften efter en timmas tjöt om likheterna och olikheterna mellan Sverige och Österrikiske med en klass...Jag bara suckar och ger upp, jag skrattar till slut, pratar svenska svamlar och ut hoppar en och annan svordom, men kul är det i alla fall!
   Praktiken denna vecka är lite mer betungande, jag arbetar fran 8-17 med mycket sjuka människor, det är dock lärande och intressant. Nästa vecka vet jag inte var det bli, jag har hört att min handledare Helmut Steinkugler (stenkula, haha) som även är chef för hela tjottamojängen som kallas Pro Mente (där jag praktiserar) är mycket spontan, sa vem vet, jag kanske hamnar i en bergsby där de psyksjuka behandlas genom getvallning och att tugga barr? Jaja, nu skall jag avsluta denna lilla skrivstund och lalla tillbaka till rummet för middag, choklad, och kaffe som jag lärt mig dricka. Och allihopa i kör Urkartzelswurpf (eller nagot sadant, det betyder ekorrsvans)!

Grüss Gott!

Hej allihopa där hemma i Sverige! Detta blir ett kort inlägg eftersom jag sitter pa min praktikplats och skriver, det är sa trakigt att inte kunna svara pa era mail och liknande, önskar jag hade haft bättre tillgang till internet. Jag lever i alla fall och snön faller utanför fönstret, jag saknar alla er men skulle inte byta bort det här äventyret, det är en sadan upplevelse att vara här! Helgen var helt galen, party, party kan jag säga. Jag kan inte beskriva den i nagra korta meningar sa jag skriver mer en annan dag! Nu blev jag bortkörd fran datorn sa hejda för denna gangen!

Hej Sverige!

Hej alla vänner och liknade där hemma i Sverigelandet.

Själv befinner jag mig i Österrike, närmare bestämt den lilla orten Bad Ischl! Här är det mycket stora berg, snö och gubbar i tyrolerhattar. Jag är lite förvirrad och vet inte riktigt var jag skall börja...Vi ta tagresan som inldening, den gick, ja bra kanske är att överdriva men vi tog oss fram efter att ha drabbats lite lätt av fucktjuvar, efter att nästan fallit av sängarna i sovtaget och efter atskilliga sprangmarcher med bagage och allt. Min ryggsäck var sa ogudaktigt tung och jagg blev av med träningsverken först igar. Men det var värt eländet för nu är vi här och det är mycket spännande. Jag har ett eget rum pa ett nybyggt studenthem med de tva Lisorna innanför dörren bredvid. Om nagon känner för att komma ner sa är det bara att dyka upp, jag har tva sängar i mitt rum!
   Vi lever, eller jag lever i princip pa pasta, surdegslimpa, frukt och choklad...mycket choklad! Första praktikdagen kom ju jag min get försent, jag virrade bort mig i den "enorma" staden och fick mig en ordentlig sightseeing/joggingtur. Jag kom fram till slut och de senaste dagarna har jag spenderat pa en dagverksamhet för människor med psykiska problem som inte kan klara av ett vanligt jobb. Det har varit minst sagt annorlunda men väldigt givande. Jag har lärt mig mycket tyska redan sa till nyar skall jag inte prata ett ord engelska med de tyska vännerna som kommer pa besök;)!
   Jag saknar inte Sverige men jag saknar er, alla vännerna och familjen lite, det är konstigt att bara ha tva man känner runt sig när man är van vid en hel drös. Den här veckan har gatt mycket fort och imorgon skall jag till en ny praktikplats pa ett postkontor. Idag har jag sett katter överallt, i fönster, pa gatorna, i skogen...jag tror jag saknar Tusse! Jag far klappa lite pa getborstet pa gubbarnas tyrolerhattar sa kanske jag känner mig som hemma! Jag kan även säga med en blandning av irritation och faschination att alla glor pa oss sa att ögongloberna nästan flyger ur sina halor, det maste vara den blonda harfärgen och den korkade uppsynen! 
   Till helgen har vi planerat party, det blir grejer det! Stina och Carro har lovat att bjuda in tva ovanligt bildsköna österrikiska killar som arbetar pa sjukhuset, haha, skämt och sido...vinet är mycket billigt här!
   Nu skall jag avsluta för denna gangen, skriver snart igen tror jag. Ha det kanon där hemma och ta det lugnt, som jag brukar göra!!! Peace and out.

image25

Den vackra lilla staden Bad Ischel i gryningen.

image26

Här har jag bedrivit min praktik de senaste dagarna, det var trevligare än det ser ut!


Det här blir spännande!

Imorgon klockan 09.40 åker jag och mina kära vänner Lisorna till Österrike. Det är en underlig tanke att man skall vara långt bort i en hel månad. Det blir spännande, som alla säger...Fyra veckor, sannerligen en upplevelse. Jag kommer nog skriva ytterligare ett inlägg i natt när jag inte kan sova... 

Argumenterande tal - Varför du bör ta med dig en get till en öde ö!

Tänk dig att solen skiner, du är ute och går på den solvarma asfalten, fåglarna kvittrar och du känner dig allmänt tillfreds. Plötsligt blir du stoppad av en gammal gubbe som dyker upp till höger i ditt synfält, han ställer sig framför dig och säger med lugnt med en mörk stämma: " Nämn EN sak du skulle ta med dig till en öde ö?" Du tappar hakan, tänker att "jag måste ha drabbats av en psykos" men svarar trots detta för att blidka hallucinationen att du skulle ta med dig en get. Gubben ler mot dig med en förvånansvärt perfekt vit tandrad och du känner att marken gungar till under dina smutsiga fotsulor. "Vad i helvete skall du med en get till, fruntimmer? En yxa är vad man bör ha med sig, det vet ju alla!" Du flinar gubbskrället rakt i ansiktet och säger med stolt röst: "

När man befinner sig på en helt och totalt öde ö så är den näst största dödsorsaken, efter svält och törst, ensamhet. Att veta att man är helt isolerad, att det enda liv på miltals håll är några dussin krabbor och plankton, på sin höjd någon fånig havsfågel så kan man garanterat gå under av ren och pur saknad av något sånär intelligent liv. Det är där geten kommer in i bilden, den är förhållandevis intelligent och ett mycket sällskapligt djur! Sedan är geten ett mycket praktiskt djur på så sätt att den äter enbart det som är ätbart och icke giftigt vilket kan förse även sin medstrandade människa med föda. Och inte nog med detta, djur har en fabulös förmåga att finna sötvatten vilket kan rädda både dig och geten undan en synnerligen otrevlig uttorkning till döds.

Ja, visst förstår du ju säkert att en yxa eller ett metspö hade kunnat vara på sin plats, du kan fånga mat, du kan slakta djur du finner på ön, du kan hugga ner något form av träd för att sedan yxa till dig en flotte eller ett vindskydd.

Men tänk nu efter riktigt ordentligt, leta långt där inne efter dina sanna värderingar...Vad önskar du helst, ett halvtaskigt vindskydd av några risiga buskkvistar och att vakna mitt i natten av de kusliga ljuden med något varmt, levande och tänkande tätt intill dig, eller vill du ha ett vindskydd så tätt och bildskönt att det ser ut som något som Ernst knåpat ihop på en eftermiddag och en ryslig mörk natt med endast dig själv som sällskap och så småningom dina tre andra personligheter! Tänk efter nu, min vän...

Och sist men inte minst så måste du väl se att en get är en fantastisk tillgång rent näringsmässigt, så länge geten hålls levande och vid god vigör så kan du, om du har en honget, varje dag mjölka den på en skälig mängd god och näringsrik mjölk. Om du i sista änden bestämt dig för att avliva geten till förmån för din egen överlevnad så kan du äta dig mätt på getkött i ett antal dagar och sedan som sista utväg montera det soltorkade getskinnet på ett jämt antal starka drivvedspinnar och ge dig ut på det stora blå i hopp om mirakulös räddning.

Nu är det gubbens tur att stå där med skägget i brevlådan och du ler belåtet åt din utläggning men gubbens förvåning är kortvarig och han höjer sakta ett skrynkligt finger och viftar på det med en oroväckande snabbhet. Du kniper ihop ögonen och det surrar till bakom höger pannlob. När du åter öppnar ögonen befinner du dig på en plätt sand, sanden är grovkornig och full av krabbskal, snåriga buskar omger dig och sanden och det är kvavt, fuktigt. Du ser dig omkring och inser med en blandning av förskräckelse och förvåning att bredvid dig sitter en liten raggig typ med korkad uppsyn som plötsligt frambringar ett pipigt bräkande ljud. Ur din egen strupe undslipper en suck och du tänker att "ja, gubbskrället hade rätt, jag hamnade på en öde ö och här har jag min get!" Trots den abrupta förflyttningen känner du frid i sinnet och med din överlevnad säkrad inleder du ditt första samtal med geten vid din sida, och tänker stilla att "vi kommer bli fina vänner!"


Trosan På Bengt

Jag ber er, min lilla men mycket trogna skara av läsare (jag vet att ni finns därute någonstans) att läsa denna text. Den är så gräsligt pubertalt rolig att vem som helst på lite småpurket humör bara måste skratta åt en eller ialla fall två rader i denna av Björn Rosenström komponerade sång!

Björn Rosenström
"Trosan På Bengt"


Lille Bengt han är snäll, till honom kan man alltid gå.
Han ställer upp varje kväll, för den som önskar.
Läkare och piloter, brandmän och idioter.
Ja, alla står i kö, för en åktur till himlen.
Men nu i sorg vår stad är dränkt,
för nån har skändat stackars lille Bengt.

Erkänn att det var du, som hällde biskvier
i trosan på Bengt, trosan på Bengt.
Erkänn att det va du, som hällde biskvier
i trosan på Bengt, nu har han stängt
trosan, trosan, trosan..

Har du varit på en krog och supit dig full för att få ett ragg,
eller är du från Arjeplog och anser att utbudet suger.
Har du alltid kunnat komma till Bengt,
alltid kunnat sova sked med Bengt,
efter en (en) eller två (två) fina turer till himlen.
Men nu är lampan släckt i hans rum,
för nån har varit mer än lovligt dum..

Erkänn att det var du, som hällde biskvier
i trosan på Bengt, trosan på Bengt.
Erkänn att det va du, som hällde biskvier
i trosan på Bengt, nu har han stängt
trosan, trosan, trosan..


Jag borde sova nu men jag kan inte.

Var fan har jag gjort av min dygnsrytm? Jag är jättepigg! Jag borde vara trött för klockan är snart läggdags, men nix pix, jag skulle gärna sitta här hela natten och lyssna på lite somrig reggae och bara slöa bort timme efter timme och skriva det ena meninslösa inlägget efter det andra, dricka ändlösa koppar rooiboste...tyvärr är inte detta möjligt eftersom jag skall till min underbart innovativa och uppfrikande skola imorgon klockan 08.20! Inatt drömde jag dessutom att det var en galen psykopat till tanta som först skull ha ihjäl en livrädd man, mannen hamnade på en sjukhusbrits där tanten sköt ihjäl honom med ett skott i pannan och det andra i halspulsådern, det minst sagt obehagliga i drömmen var att jag låg under britsen och fick störtfloden av blod rakt över mig vilket resulterade i ilsket tvättande med en gul sjukhussvamp i ett rostfritt stålhandfat...makabert...till råga på allt så försökte tantan sedan döda även mig, med en rysk kastkniv (fråga inte hur jag visste knivens ursprung) men jag överlevde genom att gömma mig bakom ett uppfällbart nattygsbord. Där har vi ytterligare en anledning till att jag inte längtar till sängens mjuka bolster...mardrömmar! Jag har trots min ovilja förberett mig för sömnens intåg genom att iklä mig min favorittshirt med motiv av Borås Badhus och trettioelva hål på alla möjliga klädsamma och mindre klädsamma ställen samt bytt från kastrullrock till lätt sövande Ital Skurk! Jag kanske borde plockat med mig lite läkemedel innehållande opiater från bulgarien, (galet som det är men de är tydligen receptfria där) det sägs ju att man sover rätt bra på dessa...nej skämt å sido, inget knark för min del ikväll om jag inte får för mig att tugga lite på min oidentifierade slingerkaktus, vem vet, det kanske ger oanade effekter! Jaja, nu ger jag mig! Goodnigt sleep tight, don't let the bed bugs bite!

helg.

Jag gör som Johanna och Mats (tack så mycket för vistelsen Mats och för underhållningen i form av dig och dina galet roliga vänner!) och försöker inte ens beskriva helgens aktiviteter. Det är dock inget jag glömmer i första taget.
   Det har varit en mycket bra helg, på alla sätt och vis!