Vinter på riktigt.

Det är snö ute och jag mår bra. Jag känner mig lätt, luftig. Det är så obeskrivligt skönt att få andas januarifrisk luft, känna den rena doften av snö och skorstensrök, höra ljudet av minusgradig snö under fulvinterkängorna knarra i kvällen. Vinter, i sin renaste form. Att kunna sparka till en trädstam, snabbt springa därifrån och se sin promenadvän beslöjas i ett moln av vitt puder och innan du vet av ligger du själv i snödrivan med nacken full av något kallt och blött och med skratt i lungorna, i halsen, i hela kroppen. Nu längtar jag inte så desperat till sommaren och våren längre, ialla fall inte på grund av vädret. Min längtan kommer inte försvinna än, egentligen aldrig, det är alltid en råkall vinter någon tvingas gå igenom, och då finns alltid läntan till värmen och ljuset, kvittrande fåglar.
    Men nu är det vitt ute, vitt i min själ, kallt dock, men inte fuktigt. Det är en lycklig liten tid, jag vill ta vara på den, vem vet när regnet kommer? Det kommer, det vet jag, men jag har som tur vad ett par gummistövlar och ett prickigt paraply. 

Peace, Love & Understanding 

07-01-17

Klumpen
Den växer
för varje dag som går.
För vart och ett av dina smärtans ord
som når mina öron.
Den växer för varje
ord jag läser.
Snart är rummer för klumpen
fyllt till bredden.
Vad som händer då?
Den skaver, fast ljuset på himlen lättar,
gör mig bara vemodig.
Din glädje, inifrån det djupaste
är det enda som kan få klumpen.
Att krympa.
Och det skall den!

S.A. 07-01-17, 22.15

Min vän.

Ibland kommer det bara över mig. Det är som någon slags emotionell matthet, allt blir fluffigt, men samtidigt kantigt och känslorna bränner där inne någonstans, är avtrubbade, kan inte läcka ut. Den känslan är svår, den är svår att hantera och svår att bli av med. Jag känner ofta så här när något berör mig, djupt. Ibland av positiva saker men allt som oftast är det jobbiga saker så utlöser det. 
   Jag känner ofta så här när jag läser dina tankar på bloggen Johanna. Jag kan inte "ta" på de känslor du skriver om, jag kan inte fånga dem och placera dem där jag vill, de flyger omkring och bosätter sig precis vart de vill inuti mig. Men när jag känner som mest och skall skriva en värmande och passande kommentar så är det som om allt bara blåser iväg. Jag känner den molande värken i själen men inga ord kan beskriva något, det känns som vad jag än skriver skulle vara fel, inte tillräckligt. Kanske är det något fel på min förmåga att ge värme eller... Och det är inte ditt fel att jag känner så här, att du tvingas leva i smärta eller att din familj och dina andra vänner mår dåligt, det är sjukdomen. Du är inte sjukdomen, du är Johanna, samma Johanna som när vi var små och hade gemensamma städdagar för våra vandrande pinnar eller när Får-Åke lärde oss spika, du är den samma men med ytterligare något mer, en styrka ingen kan ta ifrån dig. 
   När du förgjort cancern kan du klara av vad som helst, du är oövervinnerlig. Jag älskar dig som min bästa vän, det vet du och det kommer aldrig förändras, vad som än händer, vad som än händer. 

Du behöver inte kommentera detta inlägg om du inte vill, för mig räcker det att du läser det. 


Idag.

Jag skall nu skriva en sammanfatning av mitt liv för tillfället. För min egen skull, jag vet knappt själv vad jag gör eller tänker. 
   Jag har färgat om håret, det blev en aning morotsfärgat, igårkväll kl. 22.15, fnatstisk ointressant, skulle bara notera det. Jag har funnit ny trevlig musik (ny för mig) Cirkus Miramar. Jävligt bra musik, rent ut sagt, dom har tänkvärda skumma texter (på svenska) som uttryckersaker jag själv inte kan finna ord för, saker jag inte vet att jag vill säga. Jag flyter omkring här i huset, det är tomt, ingen hemma. Mitt morotsfärgade hår är ruffsigt, inget att göra åt, mina matchande puffbyxor från Thailan som jag fått av Emelie hänger på, skönaste plagget jag ägt på mycket länge (efter mina sönderälskade sov-tshirtar) Jag satt och skrev på min fördjupningsuppgift i psykologi igår kväll, fantastiskt fredagsnöje, jag skrev en analys av filmen Secret Window. Får mig att tänka på att Johnny Depp är en fantastik skådespelare. Solen skiner ute, jag borde gå ut, jag vill gå ut. Men det blåser, vad fan hade jag förväntat mig.
   Jag tror jag skall börja skriva låtar, eller dikter, kanske en bok? Jag kom ju på att jag nog är lite konstnärlig,men jag kan inte måla, absolut inte, och tro mig, jag har försökt. Nej, skriva kanske är något för mig. Var och såg Carl-Einar Häckner för ett tag sedan, han var skitrolig och poetisk och hade fula kläder och fem häshuvuden i ett piano (inte riktiga, haha)Det kändes som att jag förstod vad han sa, vad han menade. Jag trivdes helt underbart bra på lilla teater Aftonstjärnan, jag skall nog bosätta på ett sånt ställe, jag ville aldrig gå därifrån. Jag kanske skall börja spela teater på riktigt? Ja, jag vet ju att jag älskar det.
   Ja, och hur går det med kärleken Sofia? Inte alls. Isabell tjatar på mig "nu måste du hitta en kille" jag tjatar på mig själv. Men inget tycks hjälpa, fast jag antar att man inte kan krysta fram kärlek till någon, så mycket vet jag faktisk. Nu lämnar jag det här ämnet innan den här texten börjar likan en kontaktannons, haha. Ikväll skall vi tjejer i klassen hem till Diana, det blir väl som vanligt, vi fyller varandra rejält, någon spyr, någon deckar vi niotiden, folk röker på balkongen och de som fortfarande kan stå på benen skakar rumpa till bosnisk folkmusik. Vilket sjöslag. 


  

Maria på vingar mot solen

men hon kan inte veta

om vingarna ska heta

vill ha henne högt i det blå

som något du aldrig kan nå

hon är hon som ingen kan nå

Cirkus Miramar- Hon Som Ingen Kan Nå


En känsla.

Jag har en känsla just nu, jävligt många känslor igentligen men en som utmärker sig. Jag kan inte beskriva den, absolut inte. Den bara flyter iväg så fort jag försöker få grepp om den, som nyponsoppa på golvet, jagad av en ilsken disktrasa. En slags oro tror jag att det är, fast jag känner mig lugn. Om jag hade haft vingar så hade jag bara flugit iväg ut, upp, ut. Nu har jag ben och inga vingar och jag vill bara springa ut i skogen, långt, men förnuftet tar överhanden och jag blir kvar här. Tänk vad skönt att bara springa ut i ett varmt regn och hoppa i alla tusen vattenpölar, känna vattnet mot kroppen och bli ett med allting! Men ute är regnet kallt, det kalla fryser ner allting, gör oss människor till klagande värkande klumpar som vandrar omkring på gatorna i våra oformliga, gråa vinterjackor, med ett säkerhetsavstånd runt oss stort som halva Globen. "Kommer du närmare får du en pissig blick och ett par sekunder senare står du där ensam igen, kall". Varför bosatte sig människor här över huvud taget frågar jag mig själv ibland under årets kallaste, fuktigaste och mörkaste månader? Svaret får jag de där underbara sommardagarna, fyllda av värme och kärlek som bara strömar ut genom atmosfären, ut i rymden, färgar det svarta. På sommaren är Sverige förälskat, på vintern dumpat, bittert och depressionsbenäget.


Can we climb this mountain?

Can we climb this mountain

I don't know

Higher now than ever before

I know we can make it if we take it slow

Let's take it easy

Easy now, watch it go

The Killers- When You Were Young


Är jag rädd för

Idag kom jag fram till en lite skum sak. Jag är rädd för att bli sinnessjuk. Jag har nu läst klart nästan hela psykologikursen, halva i psykiatri samt läst en hel bibba med vrickade böcker om människor med lite udda beteende om man skall uttrycka sig milt. Inte för att jag vet om jag har benägenhet att tappa förståndet, men alla kan väl råka ut för något som rör till det där uppe så att säga.
 Jag tänkte att många sinnessjukdomar måste vara som att vara fast i sin värsta mardröm, tänk er det. Er värsta mardröm, ni är fast, monstren (eller vad det nu är) skrämmer slag på dig, du vågar inte röra dig en milimeter. De är så verkliga att du sträcker ut den darrande handen  handen för att känna efter, handen greppar en klump luft och du kan inte förstå. De andra i rummet sitter lika lugna som innan, ser inte dina hjärnspöken, hör dem inte...förstår inte. Ingen kan hjälpa dig, du är fast i din hjärna, ditt miserabla sinnestillstånd gör dig oförmögen till allt, allt utom att hålla dig utom räckhåll från dina värsta mardrömmars tingestar. Uch fy fan, jag skrämmer upp mig själv, det är det enda jag kan säga, om det blir vajsing med klumpen däruppe så vet jag inte vad jag gör.
   Det där var en redogörelse över vad jag funderar över när jag sett en riktigt bra, psykologisk skräckis. Och för alla er som blev rädda så kan jag i ärlighetens namn säga att jag inte är sinnessjuk, än.  

tankar om tankar.

Igår, idag och några andra dagar har jag funderat över en sak. Jag har funderat över om alla människor funderar lika mycket. Om jag alltid har funderat och tänkt lika mycket som jag har gjort denna hösten och vintern? Jag har aldrig förstått hur vissa människor han vara, eller verka så oerhört sorglösa. Det kanske är för att det inte tänker så jävla mycket på allt. Det kanske är skadligt att reflektera över allt som händer och sker, är det en förbannelse eller en välsignelse? Jag kan inte svara på det. Ibland kan alla tankar nästintill driva mig till vansinne, det finns ingen plats för skiten. Ibland kan jag känna att dom är väldans bra att ha, det är underbart att ibland sväva bort i fantasin.
   Jag tror faktiskt att eftersom vi alla är olika så tänker vi nog olika mycket också, jag har fötts med en hjärna som ständigt går på högvarv, haha, jag är en ständig drömmare, både vaken och sovande. Självklart tror jag också att man tänker olika mycket under olika perioder i livet och på olika saker. Det har hänt många oväntade och omvälvande saker under hösten och vintern 06, 07. Saker som har fått kvarnstenen i mitt huvud att snurra fortare än någonsin. 
   Som ni ser så blir det en ond cirkel, nu skriver jag till och med ner mina tankar om mina tankar. Jävla snurrigt, eller hur?