Tjoflöjt

Jaja, nu skulle man visst ta och skriva lite för första gången på länge. Idag är jag trött, är inte van vid det hårda livet (haha). Jag får skylla mig själv, men det har varit värt det. Partyt hos Johanna i fredags var ett sjöslag, hög växel, hög ljudnivå, hög alkoholhalt. Underbart trevligt helt enkelt. Jag har en gräslig träningesverk i nacken, jag hade sagt till mig själv att inte headbanga, men när Wolfmother åkte fram så var det kört (tack för dansen Anders, på Hultsfred blir det mer headbangande live).Träningsverken var ett faktum redan innan kvällen var slut. Det var riktigt kul att få träffa Johannas omtalade klass, väldigt sköna, spontana och minst sagt livliga människor.
   Och nix, efter fredagen var helgen inte slut, nej då, igår var det konsert, The Ark på Trädgår'n. Tänker inte skriva någon djuplodande recension, UNDERBART helt enkelt, sånmässigt var det skitbra, väldigt publiknära och extremt svettig, på slutet såg Ola ut som en dränkt katt, dock vacker som alltid!Trött i fötterna och blöt av svett bar det av till (efter ett mindre klädbyte, tur för mina medmänniskor) Stina i Majorna. Där kalasade jag på mitt överjävligt förskräckliga rosévin med smak av "Hallonkarameller & Gräs". Aldrig mer. Trots det snedsteget blev det många skratt åt minst sagt ovanliga, något grabbiga samtalsämnen. Så nu sitter jag alltså här, har plockat ner Hultsfredstältet som prytt vår gräsmatta några dagar för länge. Valborg i morgon, jag och Emelie skall se på elden och dricka lite mer vin (inte grässorten). Vi funderade på att kapa en scoutkanot men ångrade oss när vi kom på att det nog inte är så finkänsligt. 
   Lyssnar nu på "Uriel", håller på att somna på tangentbordet, det är nog inte meningen att jag skall skriva mer nu, godkväll.

Ny musik?

Jag letar musik. Ny musik, eller inte nödvändigtvis ny, men musik jag inte hört tidigare. Jag är väldigt dålig på att leta musik. Om någon har någon idé om vad jag kan lyssan på så är jag villig att lyssna. Jag tror att jag börjar bli tråkig och fast i det gamla vanliga, hjälp mig!

Körkortsångest

Jag är så urbota trött på det här körkortstagandet. Jag orkar inte hålla på längre, det känns oändligt, som om jag aldrig kommer ta det. Jag går och grämer mig i dagar innan jag skall till körskolan. Ett förhållandevis litet problem förvisso. Men för mig är det stort. Jag vet inte en människa som verkar tycka att det är eller var svårt att ta körkort, det verkar som något man "bara gör" men jag tycker det är så svårt. Det har jag tyckt från början, jag var rent ut sagt livrädd i början, för träd, stenklumpar, andra bilar och människor. Det har visserligen gått över lite, men jag kan ibland bli helt tossig om jag gör fel och känner mig trafikfarlig, fantasin springer iväg, tänk vad som kunde hänt! o herre gudrun! och så glömmer jag av vad jag håller på med.
   Och pressen, hela min familj är fordonsfantaster, min lillebror kör bättre bil nu som femtonåring än vad jag gör trots nästan ett års tragglande, mor är gammal folkraceförare, pappa kör lastbil och morfar är bilmekaniker. Suck, jag blir matt bara av att skriva det. Jag vet vad de tänker, de tänker "men ska det va så jävla svårt?!" Och ja, för mig är det SVÅRT, så in i hela helvete svårt!
   Men aldrig att jag ger upp, visst har jag lust, men det går mot alla mina principer och åsikter. Om det så skall ta ett år till så skall jag ta det jomliga körkortet!


Inte längre grått.

Söndag. Jag brukar inte tycka om söndagar, man sitter bara och väntar på att skolan skall börja och allt är vanligtvis tråkigt. Men idag tror jag bestämt att det är en bra söndag. Solen har gömt sig lite bakom dis, men jag har bestämt att den skall komma fram snart, visserligen tycker nog mitt skinn att den kan hålla sig där bakom. Dessutom kan jag njuta av Olas underbara stämma på The Arks nya skiva, det är lycka när de släpper något nytt. Det blir nu intensivlyssnande så att jag kan låtarna tills den 28, då blir det konsert!
   Och bara för att det är söndag och för att jag måste så skall jag läsa den trevliga boken "Någon kom i båten" som handlar om en paranoid psykotisk man som har stulit en båt, på båten bor en liten stum gubbe (jag tolkar det som hans hjärnspöke) osv. Denna bok skall jag analysera i psykiatrin. Djupt.
   Jag har köpt mig ett par psykedeliska gummistövlar. När min mormor så dem så sa hon "dom kan du ju ha på Hultsfred och om spriten tar slut så är det ju bara att titta på dem, man blir ju snurrig" En briljant idé. Nu tror jag bestämt att solen tittade fram bakom molnen och då kan jag inte sitta här. Nu skall jag gå ut och pina mina svenskbleka armar. Adios.

Grått, grått, grått...

Har lite svårt att skriva just nu. Eller ja skulle kunna skriva hur mycket som helst, men jag vill att det jag skriver skall ha lite sammanhang.
   Igår kom familjen hem från Skåne, jag älskar att vara där ibland. En mil från närmaste affär och när mörkret lägger sig är det som att leva i en säck, så kompakt är det. Och tystnaden, antingen klarar man va den och blir lugn och meditativ, haha, eller så blir man hispig och får lappsjukan. Jag har planterat ungefär 200 små granplantor, hela familjen åstakom ungefär 750. Igår var vi och tittade på granar vi planterade för sju år sedan, då blev jag glad, för de granarna var julgransstora. Så fint.
   Idag gör jag ingenting, vill inte göra något, skall inte. Känner mig lite tung. 
Jag längtade och väntade med dig Johanna, jag såg målsnöret. När det rycktes bort och jag såg din matthet och frustration blev jag först arg, arg som jag inte brukar bli, sedan blev jag uppgiven som följdes av visshet. Vissheten om att du kan och du måste, vare sig du vill eller inte, om jag så skall släpa dig framåt så skall det gå!

Som jag skrev, jag har svårt att skriva idag, mer än så här blir det inte. Jag har nu tagit på mig mina nya röda strumpor med prickar på i hopp om att bli lite gladare. Det är bara att vänta och se.  

Vill bara lägga till att jag häromdagen försökte lista ut varför det hette långfredag. Jag fick då svaret av min moster att "det var då Jesus hängde på korset och blev välhängd" (jag hoppas detta inte förargar kristna, det är inte illa ment, bara en spekulation) hon har livlig fantasi är det enda jag kan säga.  

Krulligt värre...

Lockarna har trillat, klippt mig har jag. Igår var jag snygg, riktigt snygg tyckte jag,välfönad och insmetad med gudvetvad. Men efter tvättningen i morse såg jag ut som Justin Hawkins från The Darkness i huvudet (för er som inte riktigt förstår så är det definitivt inte positivt). Jag får se det trevliga i det hela, Justin är ju snyggare än Kristina Lugn och så finns det något som kallas pattång.