Mormor!

Igår pratade jag med min mormor. Vi pratade i telefon i säker en halvtimma. Jag slog hennes nummer efter att min kära mor gett mig ågren och lite skuldkänslor över mitt leverne på sista tiden. Har jag verkligen blivit en slömosig typ som bara festar och reser hela tiden, är jag på väg att balla ur?Jag kände en jobbig molande ilska. Så jag ringde mormor. Jag blev glad igen när jag hörde det trygga gamla "Ja, det var Yvonne" på andra ändan. Jag blev lättad över det hon sa till mig. Hon sa precis det jag ville höra. Hon sa till mig att leva mitt liv så länge jag är ung, att jag skulle resa hela jorden runt om jag så ville det, att jag skulle dricka vin och ha skaffa mig många killar (här brast jag ut i gapskratt, det är inte direkt det man förväntar sig att höra av sin mormor). Hon varnade mig för att inte göra som hon, det vill säga skaffa barn vid 18 års ålder, vilket bara kunde gå åt fanderns! (dock gick det nog okej för henne eftersom både mormor, mamma och moster lever och frodas).
   Hon sa till mig att min lilla mamma bara är orolig för mig, det är därför hon säger saker som hon nog inte riktigt är medveten om sårar mig. Då insåg jag att det är nog sant. Jag är ingen hopplös slobb som skiter i allt och alla, jag är bara på väg hemifrån och det är jobbigt för mamma. 

underbara sand, sol, allting!

underbara sand, sol, allting!

And let the sun wrap its arms around me...


I want to live where soul meets body ,
And let the sun wrap its arms around me,
And bathe my skin in water cool and cleansing,
And feel, feel what it's like to be new.

Death Cab For Cutie - Soul Meets Body

Imorgon åker vi, incheckningen stänger 05.45. Bulgarien. Men jag lär hoppa upp ur sängen trots morgontimman. Fy fan vad underbart det skall bli, om vi skall tala klarspråk! Min till naturen bleka hy har under denna genomblöta sommar antagit blekhet i nästintill sjukliga proportioner. Och man kan ju alltid hoppas att det finns en massa vackra blommor i som jag kan ta kort på och förlora mig i. 
   Jag och min resekumpan och  en av mina två bästa vänner, Emelie, har bestämt oss för att lägga oss på varsin solstol med varsin färgglad sötsliskig östastatsvodka-mixad drink och inte röra oss på en vecka. Så skall det bli. Vi har även lovat att ha koll på varandra så alkoholkonsumtionen inte överskrider några obehagliga gränser (se Lördag 07-09-08 i valfritt uppslagsverk).
   Nu måste jag gå och packa och tvätta min nyklippta lugg! Ses om en vecka!

Peace, Love & Understanding!











funderar.

Jag funderar. På varför min katt tycker om tomatsoppa, över varför jag lyssnar på en riktigt dålig skitlåt, på varför livet är en sådan bitch, på varför vi inte blir knäckta av det. Jag funderar över om de två näckrosknopparna i min damm skall slå ut efetersom det är så kallt, vilket leder mina tankar osökt in på kärlek, jag funderar över varför jag beslutade mig för att sova på golvet inatt istället för att finna mig en soffa, över varför jag inte köpt fler kuddar till min soffa. Jag fundera precis nu på varför den dumma skitlåten helt plötsligt slutade spela? Jag ger mig själv svaret...den är slut. Nu funderar jag över varför jag inte kan få ro, varför rastlösheten kittlar min trötta kropp, jag fundera på varför mäniskor inte förstår, kommer fram till att vi alla har en minimal perceptionsstörning, det är därför vi ibland är oförmögna att förstå varandra. Jag funderar över om jag skall börja dansa orientalisk dans eller om jag skall färga håret eller börja sy mina egna kläder. Jag funderar...funderar.